Personal coaching

Patienten/Sporters zonder specifieke blessure of  diagnose kunnen bij onze physical coach terecht om hun prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen of preventief om recidief te vermijden na een kinesitherapie behandeling.

Physical coach, meer dan een trainer alleen!
"Trainer, coach, motivator, bewegingsdeskundige"

U  kan bij onze physical coach terecht voor:

Personal trainingen 
Personal trainingen one-to-one om samen met uw coach te streven naar uw doelen, we starten met een overleg om daarna een persoonlijk oefenprogramma te kunnen samenstellen. We bieden twee systemen aan:

1/Persoonlijk oefenschema  met wekelijkse 1 of meerdere afspraken om onder begeleiding te oefenen en/of conditioneel te werken op een van onze cardio gestuurde toestellen. Wij bepalen Uw ideale hartslag zone waarin U veilig kan trainen rekeninghoudend met Uw persoonlijke parameters.  Fitheidstest en lactaatbepaling zijn mogelijk. Je persoonlijk oefenschema wordt online gezet waardoor het overal en altijd raadpleegbaar is. De eerste maal worden de oefeningen aangeleerd, Je  kan terugvallen op uitgebreide instructies en een uitvoeringsvideo. Dit schema wordt om de 6 weken geëvalueerd en eventueel aangepast. Personen die na een kiné-revalidatie hun fysieke paraatheid willen op pijl houden of  hun revalidatie niveau op pijl willen houden zijn kiezen best voor dit systeem(onderhoudstrainingen). Zij kunnen met een minimum aan tijd een maximaal resultaat genereren. Gewichtscontrole, rompstabilisatie, krachttraining, functionele training, voorbereidingstraining op een wedstrijd of uitdagingen(marathon-triathlon/duathlon-beklimmingen Mont Ventoux, ed) zijn allemaal mogelijk. Specifieke fietstraining op basis van een maximale inspanningstest op een Tacx toestel met simulatie van real time beklimmingen en dit met cardiale controle. Verantwoorde en aangepaste trainingen voor minder validen al dan niet in combinatie met aquatherapie. Training en begeleiding  naar een gezondere levensstijl waarin beweging onder begeleiding centraal staat.

*individueel oefenschema na 6 weken aanpasbaar

*persoonlijke begeleiding

*gevarieerde trainingsmogelijkheden, core stability(rugpreventie)-urban training(functionele training)-specifieke spierversterking(preventief of na klachten)-gewichtsverlies -figuurcorrectie

*cardio controle met polar materiaal

*motiverend, doel-en resultaatgericht

2/Persoonlijk online oefenschema met een 4-6 wekelijkse evaluatie en al dan niet trainingsadvies. U oefent thuis met toch voldoende back-up van ons naar uitvoering en niveau van oefeningen. Specifieke trainingsschema’s kunnen aanvullend voor diverse sporten. Deze begeleidingsvorm is meer geschikt voor mensen die wat ondersteuning(blessure preventie of trainingsadvies) willen in hun sportbeoefening.

Blessure preventie : Spartanova
Spartanova  is ons working tool om een persoonlijk oefenschema aan te bieden op basis van een uitgebreide testing van mobiliteit, kracht en functionaliteit geselecteerd per sportdiscipline. Op die manier wordt een blessure profiel gemaakt waaruit een individueel oefenprogramma wordt samengesteld. Er is reeds voldoende wetenschappelijk bewijs dat goeie blessure preventie het aantal blessures drastisch doet dalen, het belang van preventie neemt  meer en meer toe in de sportwereld en wordt daarom ook meer en meer geïmplementeerd in opwarming en cooling down. Diverse Premier Laegue- en Belgische eerste klasse clubs gebruiken reeds enkele jaren Spartanova als individueel blessure preventie systeem.

Wij bieden  zowel individuele sporters als volledige ploegen een zeer toegankelijke screening op maat aan. We gaan op zoek naar compensatoire bewegingen en of beperkingen in het lichaam aanwezig zijn  die op termijn tot specifieke letsels zouden kunnen leiden. 

Met  specifieke tests kunnen wij het risico op een blessure  vaststellen. De resultaten van deze tests worden geanalyseerd en vergeleken met een database van 15.000 andere sporters. Op die manier kunnen de resultaten van de tests vergeleken worden met een objectieve benchmark waardoor de tests en de resultaten ervan een stuk betrouwbaarder zijn. De tests worden telkens  zorgvuldig geselecteerd op basis van betrouwbaarheid en validiteit. Spartanova zorgt zelf voor regelmatige updates en uitbreidingen..

In tegenstelling tot andere screenings methoden wordt  ook daadwerkelijk iets gedaan met de testresultaten. Er zijn  meer dan 500 oefeningen van verschillende niveaus die kunnen geïmplementeerd  worden aan de hand van de resultaten van de sporter. Op die manier kan de sporter zelf werken aan zijn  zwaktes of beperkingen en blessures voorkomen.