Blessurepreventie

Wat is Spartanova?

Als Spartanova Expert biedt Rehab & Prevention de Spartanova working tool aan voor de creatie van persoonlijke oefenschema’s. Dit gebeurt op basis van een uitgebreide testing van mobiliteit, kracht en functionaliteit geselecteerd per sportdiscipline. Op die manier creëren we een blessureprofiel op basis waarvan we vervolgens jouw individueel oefenprogramma samenstellen.

Het belang van preventie

Er is reeds voldoende wetenschappelijk bewijs dat goede blessurepreventie het aantal blessures drastisch doet dalen. Het belang van preventie neemt steeds meer toe in de sportwereld en wordt daarom ook meer en meer geïmplementeerd in opwarming en cooling down. Diverse Premier League- en Belgische eerste klasse clubs gebruiken reeds enkele jaren Spartanova als individueel blessurepreventiesysteem.

Blessurepreventie Rehab & Preventie

Hoe gaan we te werk?

Wij bieden zowel individuele sporters als volledige ploegen een zeer toegankelijke screening op maat aan. We gaan op zoek naar compensatoire bewegingen en/of beperkingen die in het lichaam aanwezig zijn en op termijn tot specifieke letsels zouden kunnen leiden.

Met specifieke tests kunnen wij het risico op een blessure vaststellen. We analyseren de resultaten van deze tests en vergelijken ze met een database van 15.000 andere sporters. De resultaten worden vergeleken met een objectieve benchmark waardoor de tests en de resultaten ervan een stuk betrouwbaarder zijn. We selecteren de tests telkens zorgvuldig op basis van betrouwbaarheid en validiteit. Spartanova zorgt zelf voor regelmatige updates en uitbreidingen.

Met de resultaten van de sportspecifieke screening gaan we aan de slag. In het softwareprogramma zijn meer dan 500 oefeningen geïmplementeerd. We kijken welke daaruit van toepassing zijn voor jou en daar kan je concreet mee aan de slag. Op deze manier kan je dus zelf werken aan je tekortkomingen en blessures voorkomen.

In de kijker

Blijf op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, leer onze medewerkers beter kennen of ontdek met welke krachtige toestellen we werken bij Rehab & Prevention!
Bekijk ook het assortiment voor Blood Flow Restriction Training (BFR-T) op onze webshop gobstrong.be!