Bikefitting

Wat is bikefitting?

Bij bikefitting gaan we de fiets afstellen naargelang de persoon die erop zit. Dit wil zeggen dat we gaan kijken op welke manier jij als sporter optimaal op de fiets kan zitten.

Dit doen we door een lichaamsscreening uit te voeren, de fiets op te meten en vervolgens een analyse te maken van de positie op de fiets. Achteraf gaan we kijken of deze positie dient aangepast te worden om mogelijkse klachten te voorkomen, klachten te verhelpen of om prestatie te verbeteren.

bikefitting

Dynamische analyse ©STT Systems

bikefitting

Zadeldrukmeting ©Gebiomized

Wie komt in aanmerking?

In principe is bikefitting interessant voor iedereen die graag met de fiets rijdt. Zowel voor de renner die recreatief op niet-frequente basis fietst, voor de wielertoerist die meerdere ritten per week maakt, als voor de (semi-) professionele wielrenner die quasi dagelijks op de fiets zit. Voor sporters zonder last tijdens het fietsen en voor sporters met last tijdens het fietsen.

Heb je last tijdens of na het fietsen, heb je het gevoel dat je vaak van positie moet veranderen of merk je dat het fietsen niet comfortabel gaat? Dan staat jouw fiets mogelijk niet goed. In deze gevallen kan je zeker gebaat zijn met een bikefit. Wij gaan luisteren naar jouw gevoel op en naast de fiets en proberen dit mee te nemen in jouw persoonlijke, optimale afstelling van je fiets.

Waaruit bestaat een bikefit?

Intakegesprek
Hierin gaan we enkele zaken bespreken die wij over jou als fietser willen weten en die wij meenemen in het vinden van de correcte positie.

Lichaamsscreening
We gaan relevante lichaamsmaten afnemen (Cyclefit), doen een inspectie van het lichaam en kijken naar de flexibiliteit van verschillende gewrichten.

Opmeten van de fiets
We gaan de fiets opmeten vooraleer we de analyse op de fiets doen. Op die manier hebben we een duidelijk zicht op hoe de fiets bij ons binnenkomt en buitengaat.

Bewegingsanalyse met 2 camera’s
Aan de hand van sensoren die we op het lichaam plaatsen filmen we zowel langs zij als langs achter de beweging op de fiets (2DMA).

Zadeldrukmeting
Met deze meting kijken we naar de drukverdeling op het zadel. Dit geeft inzicht over de positie op het zadel en excessieve druk die vermeden kan worden (Gebiomized).

Aanpassen van de fiets en schoenplaatjes
Wanneer we de nodige informatie verzameld hebben, gaan we de fiets aanpassen naar onze bevindingen. Bij deze aanpassingen zullen we verschillende zaken herevalueren om tot de ideale fietspositie te komen.

Verslag
Achteraf krijgt u digitaal een verslag opgestuurd met de bevindingen en adviezen die voortkomen uit de bikefit

Cyclefit meting

Screening ©cyclefit.com

Prijs bikefit

Voor een bikefit rekenen wij een tarief van €225.

U moet rekenen dat een bikefit gemiddeld een 3-tal uur duurt.

Heeft u interesse, wilt u meer info of wilt u een afspraak vast leggen?

Stuur dan een mailtje naar: rehabpreventionperformance@gmail.com