Performance training

Sporters van elk niveau kunnen bij ons terecht voor begeleiding bij een specifiek doel of ter blessurepreventie. Zowel professionele sporters als recreanten zijn welkom. Dit kan gaan van het helpen bij de voorbereiding van een specifiek doel tot het verbeteren en optimaliseren van de huidige sportprestatie. Alles is mogelijk: van begeleiding naar de top van de Mont-Ventoux, de 10 miles in Antwerpen, de 20km van Brussel tot de Marathon van Londen of zelfs een Iron Man. You name it, we do it together.

Hoe gaan we te werk?

Alles begint bij een intake gesprek waarin we je doel en voorgeschiedenis uitklaren. Afhankelijk van het doel zullen we een gerichte testing doen. Die testing doen we om je zwaktes en sterktes te kunnen identificeren op vlak van kracht, uithouding, motoriek en lenigheid en je risicofactoren om blessures op te lopen te achterhalen. Op basis van je doelstellingen stellen we een realistisch en persoonlijk oefenprogramma op. De juiste dosering en progressie in je training zijn hierbij essentieel. Vanuit onze achtergrond als kinesitherapeut zijn we goed geschoold om je te begeleiden naar een succesvol en blessurevrij resultaat.

Blessurepreventie Rehab & Preventie

Testing op basis van het Force Frame

We beschikken over verschillende tools voor de testing. Om je kracht objectief te bepalen maken we gebruik van het Force Frame. Deze gestandaardiseerde testmethode laat ons toe om je krachtwaarden onmiddellijk digitaal te zien en spieronevenwichten snel te ontdekken. Met het Force Frame kunnen we zeer praktisch alle spiergroepen testen en dit bovendien in verschillende hoeken.

De HumanTrak tool

Daarboven beschikken we over een 3D-screeningstool: HumanTrak. Deze tool maakt het mogelijk om je bewegingen in detail te analyseren en zo “weak links” te vinden waar we dan later aan kunnen werken om de bewegingsefficiëntie te verbeteren. Verder kan er een uithoudingsproef plaatsvinden om je conditieniveau en hartslagzones te bepalen. Een laatste, maar daarom niet minder belangrijke, test is de mobiliteitstest waarbij we  je gewrichtsmobiliteit en spierlenigheid bekijken. Al deze componenten zorgen ervoor dat we beschikken over een zeer grondig en objectief beeld van jouw lichaam en bewegingsniveau op het moment van de testing.

Blessurepreventie Rehab & Preventie

Persoonlijk oefenschema

Afhankelijk van wat uit al deze metingen voortkomt kunnen we je gericht begeleiden naar efficiënter bewegen en betere sportprestaties, en dit vanuit een wetenschappelijke achtergrond. Concreet omvat de eerste sessie het intakegesprek en de testing. Vanaf de 2e sessie krijg je een schema dat we samen overlopen en uitleggen. Vanaf de 3e sessie ben jij aan de beurt en kan je je oefenschema afwerken met onze supervisie. De 12e sessie doen we een hertesting van je krachtwaarden en verfijnen we je oefenschema en tijdens de 24ste sessie doen we een volledige hertesting. Wij kijken er alvast naar uit om samen naar jouw doel toe te werken of je sportprestatie te verbeteren!

Prijzen

ALL-IN € 360
Inhoud:
– 1ste sessie = Testing
– 12e sessie = Hertesting kracht +  aanpassing schema
– 24ste sessie = Volledige hertesting
– 22 trainingsessies onder supervisie
evt aanvullende sessies aan €12 /keer
TESTING € 80
LOSSE PERFORMANCE SESSIES € 15 / keer

In de kijker

Blijf op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, leer onze medewerkers beter kennen of ontdek met welke krachtige toestellen we werken bij Rehab & Prevention!
Maak een afspraak
Bekijk ook het assortiment voor Blood Flow Restriction Training (BFR-T) op onze webshop gobstrong.be!