Functionele Revalidatie

Functionele training houdt in dat je spierversterkende oefeningen uitvoert. Deze kunnen qua uitgangshouding en beweging gelinkt worden aan bewegingen uit het dagelijkse leven enerzijds (ADL), en aan verschillende sportdisciplines anderzijds.

Rehab and Prevention | Praktijk voor kinesitherapie, personal coaching, blessurepreventie Wetteren

Waarom functionele revalidatie?

Door deze manier van trainen creëren we een veel exacter evenwicht tussen de verschillende spiergroepen die we bij deze specifieke bewegingen trainen. In tegenstelling tot de klassieke analytische krachttrainingen zoals fitness, trainen we hier volledige spierkettingen. Een ander cruciaal voordeel van dergelijke training is het verbeteren en verfijnen van de neuromusculaire controle en bewegingscontrole.

Hoe gaan we te werk?

Revalidatie van postoperatieve letsels, spierletsels, kraakbeen degeneratie, nek- en wervelkolom aandoeningen en pees tendinopathieën vragen ieder op zich een specifieke aanpak. Wij integreren reeds in een vroege fase van de revalidatie een aangepaste spierversterking.

Daarvoor beschikken wij over een uitgebreid gamma aan materiaal en ruimte. We maken gebruik van een grote oefenruimte met diverse Technogym toestellen.

Rehab and Prevention | Praktijk voor kinesitherapie, personal coaching, blessurepreventie Wetteren

Waarom kiezen voor Rehab & Prevention?

Ons team heeft veel kennis en ervaring in het opstellen en begeleiden van deze actieve revalidatie/oefensessies. Tevens leren we de oefeningen correct aan en controleren we op zelfstandige uitvoering. In het verloop van je revalidatie lassen we tussentijdse evaluaties of tests in om te kunnen bijsturen, andere accenten te leggen of over te gaan tot meer belastende oefentherapie.

We beschouwen een herstel pas volledig wanneer alle structuren geheeld zijn. Bovendien dient er terug een goede balans te zijn in werking en functie van de omgevende musculatuur.

Andere technieken uit onze praktijk

Rehab and Prevention | Praktijk voor kinesitherapie, personal coaching, blessurepreventie Wetteren

In de kijker

Blijf op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, leer onze medewerkers beter kennen of ontdek met welke krachtige toestellen we werken bij Rehab & Prevention!
Maak een afspraak
Bekijk ook het assortiment voor Blood Flow Restriction Training (BFR-T) op onze webshop gobstrong.be!