Dé oplossing voor gedeactiveerde spieren

Onderzoek heeft aangetoond dat fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren. Hierdoor hebben andere spieren vaak de neiging om dit te compenseren waardoor ze overbelast geraken. Dit kan bijgevolg leiden tot bewegingsdysfuncties en/of pijn.

Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, behandelt deze problematiek succesvol en gaat deze spieren terug activeren. We maken gebruik van suspensietraining d.m.v. instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of zelfs verdwijning van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als in topsport.

 

Hoe gaan we te werk?

De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “weak links”. Dit zijn fouten in de biomechanische ketting afkomstig van gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs topsporters hebben soms last van weak links, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid, fout bewegingspatroon etc. Op basis van deze tests starten we dan een behandeling of programma. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen.

Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau. Het doel is om de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren te optimaliseren. Door middel van training brengen we de motor units terug tot een normaal functioneren.

Door het toedienen van gecontroleerde, verantwoorde vibraties op de touwen veroorzaken we extra veel impulsen. Hierdoor wordt het sensomotorisch systeem zodanig geactiveerd dat de patiënt zich vaak na één behandeling reeds in een ander (beter) bewegingspatroon bevindt. Door het opwekken van deze ‘slapende spieren’ bekomen we vaak spectaculaire resultaten.

 

Waarom kiezen voor Redcord?

Redcord is een evidence based concept, gebaseerd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties. Diverse universiteiten en faculteiten verzekeren de verdere ontwikkeling van het concept aan de hand van nieuwe studies.

Anders dan standaard krachttraining werkt Redcord core-stability training 3-dimensioneel. Deze functionele en transfererende oefeningen per sportdiscipline geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability dan elke conventionele methode.

Diverse studies hebben reeds meermaals bewezen dat trainen met Redcord-touwen blessures voorkomt en prestaties bevordert. Voor vele topatleten in binnen- en buitenland is Redcord een onmisbaar deel van hun oefenprogramma.

Redcord gebruiken we in onze praktijk  zowel voor groepstraining als voor 1-to-1 personal training. Doordat we de 3-dimensionele training heel makkelijk kunnen doseren,  kan het aangewend worden voor alle niveaus: zowel voor topsporters, recreatieve sporters, rugpatiënten etc.

Diverse projecten worden heden met veel enthousiasme opgestart!

In de kijker

Blijf op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, leer onze medewerkers beter kennen of ontdek met welke krachtige toestellen we werken bij Rehab & Prevention!
Maak een afspraak
Bekijk ook het assortiment voor Blood Flow Restriction Training (BFR-T) op onze webshop gobstrong.be!