Sinds kort beschikken we in de praktijk ook over een nieuwe loopband: de Boost One. Deze loopband onderscheidt zich van de anderen doordat deze loopband door quasi iedereen kan gebruikt worden. De Boost One beschikt immers over luchtdruksysteem die toelaat dat gebruikers tegen een gereduceerd lichaamsgewicht de loopband kunnen gebruiken. Dit heeft ter hoogte van de regio’s waar men klachten ervaart vaak een positief effect, daar het zorgt voor een vermindering van de klachten en het tevens zorgt dat men het correcte looppatroon weer herwint.

Voornamelijk op vlak van revalidatie brengt dat een grote meerwaarde met zich mee, aangezien de Boost One toelaat om mensen, die normaal gezien klachten ervaren tijdens het stappen of tijdens het lopen, zonder pijn kunnen bewegen in de Boost One. Het wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd dat gebruik van deze loopband ervoor zorgt dat men sneller een correct looppatroon aanleert en dat specifieke training sneller kan opgestart worden. In kader van sport- en orthopedische letsels, neurologische revalidatie en post-operatieve revalidatie biedt dit dus wel degelijk een meerwaarde voor de patiënt.

Sporters/lopers die wegens een overbelastingsletsel hun normale training niet kunnen afwerken kunnen ook bij ons terecht. Zij kunnen op afspraak gebruik maken van ons Air Pressure Techniek systeem/loopband om toch hun trainingen zonder klachten af te werken. Op die manier kan de uitval en trainingsachterstand vermeden worden in aanloop naar of tijdens competitie.

Patiënten die deze loopband dan ook gebruiken zijn allen heel enthousiast. Voor hen is het vaak een hele tijd geleden dat ze nog eens zonder pijn konden stappen, laat staan lopen. De Boost One is dan ook voor ons een innovatie om een completere revalidatie te voorzien voor onze patiënten en we hopen, als één van de voorlopers in België, dat anderen ons voorbeeld volgen.

 

In de kijker

Blijf op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, leer onze medewerkers beter kennen of ontdek met welke krachtige toestellen we werken bij Rehab & Prevention!
Maak een afspraak
Bekijk ook het assortiment voor Blood Flow Restriction Training (BFR-T) op onze webshop gobstrong.be!