Revalidatie

Onze specialisatie

Onze praktijk is gespecialiseerd in revalidatie voor personen met orthopedische– en sportletsels. Revalidatie is mogelijk en aangewezen na onder andere een trauma of een operatieve ingreep, bij een overbelastingsletsel of bij wervelkolomaandoeningen, … . We behandelen voornamelijk musculoskeletale structuren zoals gewrichten, spieren, pezen, neurologische structuren etc. Specifieke manuele behandeltechnieken en gerichte individuele oefentherapie vormen de ideale combinatie om te herstellen van klachten of blessures. Onze aanpak is gebaseerd op twee belangrijke principes: enerzijds een adequate manuele therapie, en anderzijds een persoonlijk gerichte en actieve functionele revalidatie.

Manuele therapie

We laten jou als patiënt zo vroeg mogelijk actief revalideren door aangepaste oefenvormen in te schakelen. We starten met onbelaste oefeningen en schakelen progressief over naar meer belaste oefeningen. Aqua-revalidatie is een uitstekende manier om vroege bewegingsvormen op te starten en dit met beperkte belasting. Het (her)aanleren van een correct stap- en looppatroon is mogelijk door het gebruik van de Boost One. We beschikken over het aangepaste materiaal én uiteraard de geschikte knowhow.

Lees meer
revalidatie
Rehab and Prevention | Praktijk voor kinesitherapie, personal coaching, blessurepreventie Wetteren

Functionele revalidatie

Door middel van functionele training zetten we individueel, progressief en heel doelgericht jouw revalidatie in en beogen we een maximaal herstel. Tussentijdse opvolg- en meetmomenten laten ons toe om de therapie bij te sturen of aan te passen. Voor ons is een revalidatie na een letsel pas volledig als alle parameters (mobiliteit, kracht en functionaliteit) evenwaardig zijn aan het niet-aangedane lidmaat of aan een leeftijd en activiteitsbenchmark.

Sportspecifieke in- en outdoor revalidatie is de laatste fase om jou als sporter jouw sport opnieuw te laten beoefenen aan een maximale intensiteit. Naast ons vast team binnen de praktijk bouwden we ook een ruim netwerk uit inzake externe (para)medische collega’s. Zij vormen in hun vakgebied ( bv. orthopedie, podologie, sportbiomechanica of sportgeneeskunde) een toegevoegde waarde voor onze patiënten waar nodig. Ook met de lokale huisartsen beogen we een professionele en collegiale relatie waarin overleg centraal staat en dit in het belang van jou als patiënt.

Lees meer

In de kijker

Blijf op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, leer onze medewerkers beter kennen of ontdek met welke krachtige toestellen we werken bij Rehab & Prevention!
Maak een afspraak
Bekijk ook het assortiment voor Blood Flow Restriction Training (BFR-T) op onze webshop gobstrong.be!